Blog podle Domi

Stylově a s úsměvem za každého počasí

Stylově a s úsměvem za každého počasí

To bylo přemlouváního, aby mě šel můj Kuba takhle jednou o víkendu zase nafotit 😀 Plán na sobotu byl jasný. Hned ráno jet na návštěvu k mamince, dát si u ní dobrý oběd a večer strávit doma s našimi přáteli. Ale ještě předtím jsem pro tebe chtěla nafotit tenhle...

Podzimní chia pudink

Podzimní chia pudink

Máš chuť na nějakou dobrotu, kterou si můžeš udělat i do zásoby nebo vzít někam s sebou do skleničky? Tenhle chia pudink jsem vyrobila za použití kefíru, takže navíc obsahuje i nějaká ta probiotika pro zdraví tvého mikrobiomu! 🙂 A když je ten podzim, chtělo to...

Jablečny chia džem

Jablečny chia džem

Létu už dávno odzvonilo, tak i těch dobrot ze zahrádky trošku ubývá… ale jablíček máme doma dostatek. Ať už ze zahrádky nebo z obchodu, všude je jich plno. A pokud se ti nechce jen tak zakousnout do čerstvého jablíčka, ani nejsi zrovna v náladě vytvářet žádné...

Shine in dark colours

Shine in dark colours

Tak dlouho plánovaná akce, a zase to tak rychle uteklo. Maminka začátkem října oslavila svých krásných 50 let a já pro ni zařizovala celou oslavu v jednom z nejlepších podniků v Plzni - alespoň za mě určitě je jeden z nejlepších, né-li nejlepší! - v Pivstru! 🙂 No a...

Bezlepkové řezy s vanilkovým termixem a malinami

Bezlepkové řezy s vanilkovým termixem a malinami

  Lahodně vanilkové buchtové těstíčko v kombinaci s malinami, ovoněné čerstvou mátou. To prostě musíš vyzkoušet! K odpolední kávě ti tento dezertík zažene chutě na sladké, doplníš pořádnou dávku bílkovin a zároveň se nemusíš bát o udržení své štíhlé linie,...

Jablečný závin

Jablečný závin

Sice máme ještě léto, ale jablečná sezóna se kvapem blíží… Tak to chce se na ni připravit! 😉 A kdo by neznal třeba štrůdlík, voňavá jablíčka zavinutá v křehkém těstě, ovoněná skořicí… Tak si ho pojď natrénovat a vyzkoušej třeba tenhle ode mě. Tak jednoduchý a tak...

Dýňový krém s kokosovým mlékem

Dýňový krém s kokosovým mlékem

Léto nám vystřídalo podzim a tak je čas osvěžující salátky nahradit něčím jinačím, co nás trošku prohřeje a zároveň zasytí. A nic k tomu není vhodnější, než nějaká lahodná, krémová polévka! K podzimu se nám krásně hodí třeba polévka z dýně Hokkaidó, zjemněná kokosovým...

Na čem smažit a čemu se naopak vyhýbat?

Na čem smažit a čemu se naopak vyhýbat?

Jaké tuky je vhodnější používat pro tepelnou úpravu? A proč na to vlastně dávat pozor?   Teorie v kostce Pro tepelnou úpravu bys měla používat tuky, které jsou stabilní a neoxidují. Oxidací se vytvářejí volné radikály a další škodlivé sloučeniny. Třeba u olejů je...

Sociální sítě