jablecny-zavin

Sice máme ještě léto, ale jablečná sezóna se kvapem blíží… Tak to chce se na ni připravit! 😉 A kdo by neznal třeba štrůdlík, voňavá jablíčka zavinutá v křehkém těstě, ovoněná skořicí… Tak si ho pojď natrénovat a vyzkoušej třeba tenhle ode mě. Tak jednoduchý a tak strašně dobrý 🤤

 

INGREDIENCE

(na 1 závin)

Na těsto:

  • 30 g ovesných vloček Mornflake
  • 60 g hladké špaldové mouky
  • 1 ks vejce
  • 30 g vanilkového proteinu Garden of life
  • 140 g tvarohu
  • 1 čl skořice
  • 1/2 čl citronové kůry
  • špetka soli
  • 10 g rozpuštěného kokosového oleje
  • sladidlo podle chuti (já dala 2 čl erythritolu)

Na náplň:

 

POSTUP

Všechny ingredience na těsto smíchej dohromady a důkladně prohněť. Z kompaktní hmoty poté vyválej tenčí těsto na pomoučněné lince.

Těsto potři arašídovým máslem, poklaď na něj nastrouhaná jablka, posyp skořicí, rozinkami a nalámanými ořechy.

Následně zaroluj, vyklepni si ještě jedno vajíčko, kterým závin potřeš a dej do trouby vyhřáté na 180 stupňů a peč 25-35 minut.

Pak už jen vytáhni z trouby a nech vůni rozlinout všude kolem 🙂 Tak na co ještě čekáš? Pusť se do toho 😉

 

Nezapomeň, že pro nákup na Veganza Store máš s kódem DOMI5 ode mě slevu 😉