Taky miluješ indickou kuchyni, ale po návštěvě restaurace ti bývá těžko? Zkus tomu trošku odlehčit a uvař si třeba tuhle jemnou chana masalu! Nejenže je lehká a chutná výborně, ale díky cizrně a dalším dobrotám je i výživná a dodá tělu to, co potřebuje. Tak ji pojď vyzkoušet!

INGREDIENCE
- 50 g cizrny v suchém stavu*
- 60 g rýže basmati*
- 200 g zeleniny (150 g rajčat, 50 g cibule)
- ½ řeckého bílého jogurtu Milko (70 g)
- 1 stroužek česneku
- 1 čl kurkumy
- 1 čl koření garam masala
- 1 čl římského kmínu
- čerstvý koriandr
- sůl*, pepř
- 1 čl strouhaného zázvoru
POSTUP
Nejdřív si připrav cizrnu (nezapomeň den předem namočit) a rýži podle návodu. Poté si na rozpálené nepřilnavé pánvi orestuj nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci smažení přidej ještě římský kmín a koření garam masala. Směs dochuť solí, pepřem, strouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, kurkumou a podlij vodou.
Následně vmíchej rajčata a směs chvilku podus. Podle potřeby můžeš přidat ještě vodu. Nakonec přidej uvařenou cizrnu, stáhni z plamene a zjemni jogurtem.
Hotovou masalu podávej s uvařenou rýží, můžeš ozdobit čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.