29 srpna

Chana masala s rýží

0  komentářů

Taky miluješ indickou kuchyni, ale po návštěvě restaurace ti bývá těžko? 😌 Zkus tomu trošku odlehčit a uvař si třeba tuhle jemnou chana masalu! Nejenže je lehká a chutná výborně, ale díky cizrně a dalším dobrotám je i výživná a dodá tělu to, co potřebuje. Tak ji pojď vyzkoušet! 😉  

INGREDIENCE

  • 50 g cizrny v suchém stavu*
  • 60 g rýže basmati*
  • 200 g zeleniny (150 g rajčat, 50 g cibule)
  • ½ řeckého bílého jogurtu Milko (70 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čl kurkumy
  • 1 čl koření garam masala
  • 1 čl římského kmínu
  • čerstvý koriandr
  • sůl*, pepř
  • 1 čl strouhaného zázvoru

POSTUP

Nejdřív si připrav cizrnu (nezapomeň den předem namočit) a rýži podle návodu. Poté si na rozpálené nepřilnavé pánvi orestuj nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci smažení přidej ještě římský kmín a koření garam masala. Směs dochuť solí, pepřem, strouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, kurkumou a podlij vodou.

Následně vmíchej rajčata a směs chvilku podus. Podle potřeby můžeš přidat ještě vodu. Nakonec přidej uvařenou cizrnu, stáhni z plamene a zjemni jogurtem.

Hotovou masalu podávej s uvařenou rýží, můžeš ozdobit čerstvým koriandrem. Dobrou chuť! 😉😋

Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.


Mohlo by se ti také líbit

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Sleduj mě na Instagramu