7 prosince

Domácí granola bez lepku

0  komentářů

Miluju musli, a po téhle mé bezlepkové granole plné ořechů, semínek a sušeného ovoce bych se mohla ujíst!
Na co si ji kupovat v krámu, když si člověk může za krátkou chvilku upéct svou vlastní granolu a ještě tím provonět celý byt! 🙂

INGREDIENCE

(na 2 plechy)

  • 500 g ovesných bezlepkových vloček
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g sušeného ovoce (najemno nakrájeného)
  • 150 g pekanových ořechů (nadrobno nasekaných)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 150 g kokosového oleje (rozpuštěného na pánvi)
  • 7 pl čekankového sirupu
  • ½ čl kardamomu
  • ½ čl soli

POSTUP

Troubu si rozehřejeme na 160 stupňů.

Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Sušené ovoce je spíše lepší přidat až po upečení granoly, ale já na to občas zapomenu a hodím ho tam rovnou 😀

Do připravené sypké směsi přidáme rozpuštěný kokosový olej a čekankový sirup. Vše důkladně promícháme, přendáme na pekáč vystlaný pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 30 minut.

V polovině pečení granolu promísíme, aby se nám z jedné strany nepřipálila.

Ta vůně je naprosto boží! No přesvědč se sama! ❤️


Mohlo by se ti také líbit

Řepovo hruškový perník

Kokosky bez přidaného cukru

Sem hoď svůj koment

Tvá e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}