Létu už dávno odzvonilo, tak i těch dobrot ze zahrádky trošku ubývá… ale jablíček máme doma dostatek. Ať už ze zahrádky nebo z obchodu, všude je jich plno. A pokud se ti nechce jen tak zakousnout do čerstvého jablíčka, ani nejsi zrovna v náladě vytvářet žádné složitosti, zkus můj receptík na jednoduchý, rychlý a dobroučký chia jablečný džem. Jen ze tří základních ingrediencí a vody! 😉

chia-dzem-ve-sklenicce

 

INGREDIENCE

(2 menší nádobky)

  • 2 střední jablka
  • 3 pl chia semínek + 9 pl vody (nechat nabobtnat)
  • 4 pl čekankového sirupu

 

POSTUP

Jablka nakrájej na malé kostičky a trochu je rozmačkej vidličkou. Poté přidej nabobtnalou chia směs a čekankový sirup. Mírně rozmixuj, ale ne úplně do kaše. Džem je mnohem lepší, pokud ti v něm zůstanou i kousky jablek! 🙂 Pokud budeš mít džem příliš řídký, přidej ještě chia semínka. Ochutnej, případně ještě doslaď, přendej do připravených nádobek a dej na noc do lednice.

Můžeš ho použít, na co jen je libo. Já ho přidala do tohoto výborného podzimního chia pudinku a bylo to boží kombo! 🙂

chia-dzem