K podzimu se nám krásně hodí třeba polévka z dýně Hokkaidó, zjemněná kokosovým mlékem. Vyzkoušej a ochutnej, případně experimentuj s kombinacemi zeleniny a dalších ingrediencí jako jsou různé rostlinné smetany, opražená semínka, rozmixovaný brambor nebo batáta na zahuštění, luštěniny,… Fantazii se meze nekladou. A teď už, pojďme na to! 😉
INGREDIENCE
(na 1 středně velký hrnec polévky)
Dýňový krém, který tě zahřeje a pořádně zasytí.
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 plechovka kokosového mléka
- 3 čl žlutého kari koření
- 2 čl kurkumy
- 3 čl římského kmínu
- 1 čl soli* (postupně případně přisolit)
- pepř dle chuti
- čerstvé bylinky a opražená dýňová semínka na ozdobu
POSTUP
Dýni si nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Následně umixujeme, přidáme kokosové mléko, všechno koření a důkladně promícháme. Ještě chvíli povaříme, aby se nám chutě pořádně spojily a můžeme podávat.
TIP: Pokud chceš krém spíše hustší konzistence, doporučuji vodu po uvaření dýně trochu slít. A pokud nechceš vývarem z dýně plýtvat, tak po umixování ještě přidej např. kokosovou mouku a znovu umixuj. Tím ti krém zase o něco víc zhoustne 🙂
PS: Tuhle kombinaci chutí naprosto miluju a je to můj osvědčený recept pro boží dýňovku!
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.