Někdo na Vánoce jídlo vůbec neřeší a proč ne? Každej si musí najít to svoje, to, co mu nejvíc vyhovuje, ať je to cokoli 🙂
Já si od svýho způsobu stravování pauzu dávat nepotřebuji. Po smaženým řízku a salátu z majonézy mi bylo vždycky těžko, tak proč bych to jedla každý rok znova? Mám svoji verzi vánočních dobrot a tu zbožňuju! Tak není, co řešit 🙂
INGREDIENCE
(na 4 porce)
Na salát:
- 450 g brambor
- 200 g mrkve
- 175 g jablka
- 3 ks šalotky
- 150 g nakládaných okurek
Na „majonézu“:
- 10 lžic láku z okurek
- 50 g farmářského jogurtu
- 30 g plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 150 g kešu ořechů*
- 100 g hrudkovitého tvarohu
POSTUP
Kešu oříšky namoč minimálně na 2 hodiny do vody. Brambory a mrkev si oloupej, nakrájej na drobné kostičky a uvař doměkka.
Mezitím, co se nám brambory a mrkev vaří, si nakrájej všechnu zeleninu a jablko na malé kousky a připrav si „majonézu“.
Slij vodu z namočených kešu oříšků a rozmixuj je dohladka, následně přidej tvaroh a znovu mixuj. Poté doplň o lák z okurek, jogurt, hořčici a koření – vše dobře promíchej. Hned, jakmile brambory a mrkev vychladnou, je přidej k ostatním nakrájeným surovinám. Pak už jen promísíš s připravenou „majonézou“ a je hotovo.
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Budu moc ráda, když mi dáš vědět, pokud recept vyzkoušíš. 🙂
Diskuze je uzavřena.