13 srpna

Jablečňák plný bílkovin

0  komentářů

Máš chuť na něco dobrého, vláčného, co se ti bude skoro rozpouštět na jazyku? 😛 Tenhle dortík je plný šťavnatých jablíček, vytuněný jemným, vanilkovým krémem, ovoněný skořicí… Jedno sousto a úplně mu podlehneš! 


INGREDIENCE

Na těsto:

  • 1 kg jablek
  • 2 lžičky skořice (10 g)
  • 2 pl chia semínek* smíchaná s 8 pl vody (nechat 15 minut odstát)
  • 80 g pohankové mouky*
  • 30 g rostlinného vanilkového proteinu (ne sójového)
  • cca 6 g kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Na krém:

  • 300 ml mandlového mléka
  • 200 ml vody
  • balení vanilkového pudinku (měla jsem z DM v bio kvalitě)
  • 250 g farmářského tvarohu
  • dle chuti erythritol (já dala 3 pl)*

POSTUP

Nejprve si rozehřej troubu na 180 °C a tvaroh umixuj  na hladký krém, možná budeš muset přidat trošku vody. Použiješ ho později. 

Poté oloupej a nahrubo nastrouhej jablka. 300 g nastrouhaných jablek dej stranou a smíchej se skořicí. Zbylá jablka smíchej s “chia směsí”, zvlášť smíchej mouku a protein s práškem do pečiva a pak vše dohromady. Směs nalij do menší formy vyložené pečícím papírem a peč 10 minut na 180 °C. Potom plech vytáhni z trouby, na korpus dej směs jablek se skořicí a peč dalších 10 minut na 180 °C.

Mezitím uvař pudink – smíchej mléko s vodou, třetinu odděl a vmíchej do ní pudink. Zbylé dvě třetiny přiveď v hrnci k varu a pak za stálého míchání přilij směs s pudinkem. Chvíli povař, odstav z ohně, oslaď erythritolem a vmíchej krém z tvarohu.

Hotový pudinkový krém hned nalij na upečený základ, nech vychladnout a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.

Ingredience označené * mám z milovaného Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.


Mohlo by se ti také líbit

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Sleduj mě na Instagramu