Miluješ kaši, ale ta ovesná už ti trošku zevšedněla? Případně máš chuť na něco vánočně laděného? 🙂 Tahle bezlepková kaše je krásně krémová a voní po vanilce a skořici! Navíc, ta kombinace jablka, švestek a lískáčů, hmm.. Dáš si taky? 🙂

INGREDIENCE
(na 1 porci)
- 50 g jáhel (pohanky, kuskusu, ovesných vloček, quinoy,...)*
- 30 g rostlinného vanilkového proteinu
- 80 g jogurtu (řeckého, sojového, kokosového,...)
- hrst ořechů*
- menší hrst rozinek*
- 1/2 jablka
- ½ švestky
- 1 čl skořice + skořice na posypání
- 1/3 čl mleté vanilky
POSTUP
Do malého kastrůlku si nasypeme jáhly, 1 čl skořice a 1/3 čl vanilky. Zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme dle návodu do změknutí, až mírného rozvaření jahel.
Mezitím si připravíme krém z jogurtu a vanilkového proteinu. Jakmile máme jáhly uvařené, vmícháme do nich vanilkový krém. Ořechy s ovocem nakrájíme, přimícháme rozinky a vzniklou sypkou směsí posypeme připravenou jáhlovou kaši. Navrch ještě zasypeme trochou skořice a může se podávat.
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Dobrou chuť! 🙂

Diskuze je uzavřena.