30 listopadu

Vanilková jáhlová kaše s ořechy a vůní skořice

1  komentářů

Miluješ kaši, ale ta ovesná už ti trošku zevšedněla? Případně máš chuť na něco vánočně laděného? 🙂 Tahle bezlepková kaše je krásně krémová a voní po vanilce a skořici! Navíc, ta kombinace jablka, švestek a lískáčů, hmm.. Dáš si taky? 🙂

vanilkova-jahlova-s-jablkem-a-orechy

INGREDIENCE

(na 1 porci)

  • 50 g jáhel (pohanky, kuskusu, ovesných vloček, quinoy,...)
  • 30 g rostlinného vanilkového proteinu
  • 80 g jogurtu (řeckého, sojového, kokosového,...)
  • hrst ořechů
  • menší hrst rozinek
  • 1/2 jablka
  • ½ švestky
  • 1 čl skořice + skořice na posypání
  • 1/3 čl mleté vanilky

POSTUP

Do malého kastrůlku si nasypeme jáhly, 1 čl skořice a 1/3 čl vanilky. Zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme dle návodu do změknutí, až mírného rozvaření jahel.

Mezitím si připravíme krém z jogurtu a vanilkového proteinu. Jakmile máme jáhly uvařené, vmícháme do nich vanilkový krém. Ořechy s ovocem nakrájíme, přimícháme rozinky a vzniklou sypkou směsí posypeme připravenou jáhlovou kaši. Navrch ještě zasypeme trochou skořice a může se podávat.

Dobrou chuť! 🙂

vanilkova-jahlova-s-orechy-a-jablkem

Mohlo by se ti také líbit

Quinoa s vejcem a zeleninou

Francouzský toust s banánem a vlašskými oříšky

Sem hoď svůj koment

Tvá e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}