Vánoční cukroví už zmizlo, novoroční dobroty se taky pojedli, tak by to chtělo zase nějakou novou dobrotu, co myslíš? 😀 Tenhle lehoučký perník je ze samých zdravých dobrot a je krásně nadýchaný a vláčný. Skoro se rozpouští na jazyku! Vyzkoušíš? 😉

INGREDIENCE
(1 větší kulatá forma)
Na těsto:
- 300 g ovesné bezlepkové mouky
- 50 g rostlinného čokoládového proteinu
- 3 pl raw kakaa*
- 3 vejce
- 2 pl chia semínek*
- 300 ml mandlového mléka
- 70 g čekankového sirupu
- 1 balení kypřícího prášku bez fosfátů
- 250 g červené řepy najemno nastrouhané
- 2 středně velké hrušky (najemno nastrouhané)
- 1 čl skořice
- 1 čl perníkového koření
Na polevu:
- cca 3-4 pl džemu
- 30 g kokosového oleje*
- 100 g hořké čokolády*
POSTUP
Všechny ingredience na těsto smíchej dohromady, dej do formy vystlané pečícím papírem a peč v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 35-45 minut. Hotovost zkoušej špejlí. 🙂
Jakmile máš perník hotový, nech ho vychladnout. Poté perník pomaž džemem. Ve vodní lázni si rozpusť kokosový olej s hořkou čokoládou a vzniklou směsí přelij džem.
Dej ztuhnout do lednice a pak už jen vychutnávej tu lahodu! 🙂
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.

