7 ledna

Řepovo hruškový perník

0  komentářů

Vánoční cukroví už zmizlo, novoroční dobroty se taky pojedli, tak by to chtělo zase nějakou novou dobrotu, co myslíš? 😀 Tenhle lehoučký perník je ze samých zdravých dobrot a je krásně nadýchaný a vláčný. Skoro se rozpouští na jazyku! Vyzkoušíš? 😉

Řepovo hruškový perník s kokosem

INGREDIENCE

(1 větší kulatá forma)

Na těsto:

  • 300 g ovesné bezlepkové mouky
  • 50 g rostlinného čokoládového proteinu
  • 3 pl raw kakaa
  • 3 vejce
  • 2 pl chia semínek
  • 300 ml mandlového mléka
  • 70 g čekankového sirupu
  • 1 balení kypřícího prášku bez fosfátů
  • 250 g červené řepy najemno nastrouhané
  • 2 středně velké hrušky (najemno nastrouhané)
  • 1 čl skořice
  • 1 čl perníkového koření

Na polevu:

  • cca 3-4 pl džemu
  • 30 g kokosového oleje
  • 100 g hořké čokolády

POSTUP

Všechny ingredience na těsto smíchej dohromady, dej do formy vystlané pečícím papírem a peč v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 35-45 minut. Hotovost zkoušej špejlí. 🙂

Jakmile máš perník hotový, nech ho vychladnout. Poté perník pomaž džemem. Ve vodní lázni si rozpusť kokosový olej s hořkou čokoládou a vzniklou směsí přelij džem.

Dej ztuhnout do lednice a pak už jen vychutnávej tu lahodu! 🙂

Řepovo hruškový perník s čokoládou

Mohlo by se ti také líbit

Řepovo hruškový perník

Kokosky bez přidaného cukru

Sem hoď svůj koment

Tvá e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}