9 listopadu

Podzimní čokoládová kaše s nádechem pomeranče a vůní badyánu

0  komentářů

Blíží se zima a chce to už proto se začít pořádně zachumlávat do teplého oblečení a zalézt pod deku. Ale taky se pořádně prohřát nějakou lahodnou kaší. A co je lepší, než něco kořeněného a voňavého? Vykouzli kaši doplněnou vůní badyánu a pomerančové kůry, vymazlenou čokoládou, kakaem a lískáči! Úžasný kombo 🙂

podzimni-cokoladova-kase

 

INGREDIENCE

(na 1 porci)

  • 50 g pohanky (nebo jáhel, quinoi, ovesných vloček)
  • voda
  • ½ čl badyánu
  • ½ čl pomerančové kůry
  • 10 g kakaa
  • 30 g čokoládového proteinu Growing Naturals
  • trochu vody
  • 1 ks pomeranče
  • 1-2 kostky hořké čokolády
  • hrstka lískových ořechů

podzimni-kase

 

POSTUP

Do malého kastrůlku si nasypeme pohanku, ½ čl pomerančové kůry a ½ čl badyánu. Zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme dle návodu.

Jakmile máme pohanku hezky měkkou, přidáme kakao a čokoládový protein.

Pozor tady je třeba, aby v hrnci s pohankou byla ještě trochu voda. Pokud se ti úplně vyvařila, budeš jí muset trošku přidat, protože kakao a protein kaši hezky zahustí. Určitě je ale lepší dát vody ze začátku méně a postupně přidávat, než abys ji pak musela slévat. 🙂 A také přidáš šťávu z ½ pomeranče.

Poté ještě chvilku povaříš na mírném plamenu do zhoustnutí. Mezitím si vydlabeš 2/2  pomeranče a nakrájíš ho na kostky, které si necháš na ozdobu.

Před podáváním si nasekej lískové oříšky, kterými kaši posypeš, přidej připravený pomeranč a hořkou čokoládu.

Mmmm, dobrou chuť! 🙂


Mohlo by se ti také líbit

Fit marokánky bez přidaného cukru

Bramborový salát na štědrovečerní stůl tak trochu jinak

Sem hoď svůj koment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}