Blíží se zima a chce to už proto se začít pořádně zachumlávat do teplého oblečení a zalézt pod deku. Ale taky se pořádně prohřát nějakou lahodnou kaší. A co je lepší, než něco kořeněného a voňavého? Vykouzli kaši doplněnou vůní badyánu a pomerančové kůry, vymazlenou čokoládou, kakaem a lískáči! Úžasný kombo 🙂
INGREDIENCE
(na 1 porci)
- 50 g pohanky (nebo jáhel, quinoi*, ovesných vloček*)
- voda
- ½ čl badyánu
- ½ čl pomerančové kůry
- 10 g kvalitního kakaa*
- 30 g rostlinného čokoládového proteinu
- trochu vody
- 1 ks pomeranče
- 1-2 kostky hořké čokolády*
- hrstka lískových ořechů*
POSTUP
Do malého kastrůlku si nasypeme pohanku, ½ čl pomerančové kůry a ½ čl badyánu. Zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme dle návodu.
Jakmile máme pohanku hezky měkkou, přidáme kakao a čokoládový protein.
Pozor tady je třeba, aby v hrnci s pohankou byla ještě trochu voda. Pokud se ti úplně vyvařila, budeš jí muset trošku přidat, protože kakao a protein kaši hezky zahustí. Určitě je ale lepší dát vody ze začátku méně a postupně přidávat, než abys ji pak musela slévat. 🙂 A také přidáš šťávu z ½ pomeranče.
Poté ještě chvilku povaříš na mírném plamenu do zhoustnutí. Mezitím si vydlabeš 2/2 pomeranče a nakrájíš ho na kostky, které si necháš na ozdobu.
Před podáváním si nasekej lískové oříšky, kterými kaši posypeš, přidej připravený pomeranč a hořkou čokoládu.
Ingredience označené * mám z milovaného Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Mmmm, dobrou chuť! 🙂