Máš chuť na nějakou dobrotu, kterou si můžeš udělat i do zásoby nebo vzít někam s sebou do skleničky? Tenhle chia pudink jsem vyrobila za použití kefíru, takže navíc obsahuje i nějaká ta probiotika pro zdraví tvého mikrobiomu! 🙂
A když je ten podzim, chtělo to navrch něco podzimně laděného – kořeněné, karamelizované kousky jablka a hrušky! Zkus a ochutnej, je to fakt pecka! 😉
INGREDIENCE
(na 2 porce)
Na chia pudink:
- 200 ml kefírového mléka
- 3 lžíce chia semínek*
- 1 lžíce čekankového sirupu
Na karamelizované jablko a hrušku:
- 1 lžíce ghí*
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 1 střední jablko
- 1 menší hruška
- hrst slunečnicových semínek a ořechů*
- 1 čl mleté skořice
- ½ čl mletého zázvoru
- ½ čl mletého badyánu
- špetka soli*
K servírování:
- Kokosový jogurt
- Domácí jablečný chia džem
POSTUP
Nejprve se pusť do chia pudinku, protože je potřeba, aby se kvůli správné konzistenci pořádně odležel. Smíchej si kefír, chia semínka, sirup, pořádně promíchej a dej na několik hodin do lednice (alespoň 3-4h).
Na zkaramelizovaný topping si nakrájej ovoce, smíchej ho s ořechy a semínky a celou směs si orestuj na ghí. Přidej sirup, všechno koření, pořádně promíchej a ještě chvíli prohřej na pánvi.
Poté si už jen připrav dvě sklenice, do kterých začneš všechny ty dobroty postupně vrstvit.
Já začala připravenou chia směsí, poté dala jablečný džem, kokosový jogurt a v závěru tu zkaramelizovanou dobrotu! 🙂
Tohle kombo rozhodně stojí za to! 🙂
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.