Původně to byla taková rychlovka na snídani pro mě a rodinu Blažčíků, ale tak mi to chutnalo, že jsem se to rozhodla narychlo zdokumentovat a hodit ti sem taky receptík. Koláček je plný voňavého kokosu a šťavnatých malin. Zkus taky a nebudeš litovat! 🙂
INGREDIENCE
(na 1 menší chlebovou formičku)
- 125 g pohankové mouky*
- 200 g mandlí*
- 6 pl rozpuštěného kokosového oleje*
- 4 pl erythritolu*
- 3 pl čekankového sirupu
- 2 pl chia semínek*
- 6 pl vody
- 1 balení malin
- 2 čl extraktu z vanilky
- cca 3 pl strouhaného kokosu* smíchaného s 1 pl čekankového sirupu na posypání
Na krém:
- balení tvarohu
- 150 g mražené lesní směsi
- 30 g vanilkového rostlinného proteinu
POSTUP
Nejprve si rozehřej troubu na 180 stupňů. Potom si smíchej chia semínka s vodou a nech je min. 10 minut nasáknout. Dál smíchej mouku, mandle, sirup, olej, erythritol a vanilku ve výkonném mixéru a mixuj, dokud se vše nespojí. Možná bude potřeba přidat trochu vody nebo rostlinného mléka, aby šla směs lépe umixovat.
Když ti chia “nabobtnala”, přidej je k již vzniklé směsi a znovu mixuj. Potom hmotu opatrně přendej do formy vystlané pečícím papírem (trochu hůř se s ní pracuje, je taková lepivější 🙂 )
Pak už jen do těsta opatrně zatlač maliny a posypej zdravou “drobenkou” z kokosu, který sis předem smíchala s čekankovým sirupem. Pak už jen dej do předehřáté trouby a peč 30 minut. Hotovost zkoušej špejlí.
Krém připravíš snadno, pouze umixuj všechny ingredience dohromady a podávej s vychladlým koláčem.
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Diskuze je uzavřena.