…aneb pořádná snídaně, která ti vystačí na půl dne
Dřív jsem si dělávala hodně sacharidové snídaně. Odjakživa jsem je měla ráda a byla jsem spokojená. Jenomže občas se mi stávalo, že i když bylo jídlo kaloricky vydatné, tak jsem dostala do 2-3 hodin hodně velký hlad. A to po spořádání třeba 600 kcal úplně nechceš.
Tak jsem zkusila změnu. Snídani, která se bude skládat převážně z tuků a bílkovin. Můj pocit sytosti byl o dost stabilnější a vydržel mi i na 5 hodin. Líp jsem se soustředila na práci nebo trénink, protože mě nerozptyloval hlad.
Dneska už mám ve svých snídaních sacharidy zpět, ale důsledně si hlídám bílkoviny a o dost vyšší dávku kvalitních tuků než tomu právě bývalo dříve. Každopádně tahle low carb verze lívanců byla opravdu výborná a ráda se k ní vracím! 🙂
Vyzkoušej, ochutnej, posuď sama!
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
INGREDIENCE
(na 1 porci)
- 2 vejce
- 3 lžíce strouhaného kokosu (cca 30 g)*
- 2 lžíce chia semínek (cca 15 g)*
- 1 čl kypřícího prášku bez fosfátu
- 15 g čokoládového rostlinného proteinu (ne sójového)
- 15 g raw kakaa*
- 50 g smetanového sýru z farmy
- 50 g sýru cottage
- borůvky
- jogurt
- džem bez přidaného cukru (St. Dalfour) (pro uchování low carb verze možno vynechat)
- Ghí na smažení*
POSTUP
Všechny ingredience kromě borůvek, džemu a jogurtu smíchej dohromady, v případě potřeby můžeš těsto trochu naředit vodou. Vylívej na pánev potřenou Ghí do tvaru lívanečků a smaž je do zlatava. Poté na talíři dozdob borůvkami, jogurtem a džemem a můžeš baštit.
Diskuze je uzavřena.