Tohle linecké cukroví je prostě boží!
Chuťově výborné, odlehčené od cukru, který nám nahradí čekankový sirup a domácí marmeláda vytvořená z chia semínek ovoce a rovněž čekankového sirupu.

INGREDIENCE
(na 2 plechy)
- 250 g ovesné bezlepkové mouky
- 100 g kokosové mouky*
- 180 g Ghí (1 menší balení)*
- 100 g čekankového sirupu
- 50 ml kokosové smetany ke šlehání
- 1 vajíčko
- ½ čl muškátového oříšku
- 2 lžičky citronové kůry
- marmeláda na plnění
POSTUP
Těsto si připravíme smícháním všech ingrediencí, které den předem důkladně promícháme a necháme ho uležet přes noc v lednici.
Druhý den těsto vyválíme mezi pečícími papíry a vykrajujeme potřebné tvary. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut.
Nech cukroví pořádně vychladnout, aby se ti nerozlámalo. Pak už jen potírej marmeládou, slepuj a může se mlsat
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
PS: Proč raději Ghí než klasické máslo? To se dozvíš v tomto mém článku - Na čem smažit 🙂


