8 prosince

Linecké cukroví zdravě a chutně

0  komentářů

Tohle linecké cukroví je prostě boží!

Chuťově výborné, odlehčené od cukru, který nám nahradí čekankový sirup a domácí marmeláda vytvořená z chia semínek ovoce a rovněž čekankového sirupu.

INGREDIENCE

(na 2 plechy)

  • 250 g ovesné bezlepkové mouky 
  • 100 g kokosové mouky
  • 180 g Ghí (1 menší balení)
  • 100 g čekankového sirup⁠
  • 50 ml kokosové smetany ke šlehání⁠
  • 1 vajíčko⁠
  • ½ čl muškátového oříšku
  • 2 lžičky citronové kůry⁠
  • marmeláda na plnění

POSTUP

Těsto si připravíme smícháním všech ingrediencí, které den předem důkladně promícháme a necháme ho uležet přes noc v lednici. ⁠

Druhý den těsto vyválíme mezi pečícími papíry a vykrajujeme potřebné tvary. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut.

Nech cukroví pořádně vychladnout, aby se ti nerozlámalo. Pak už jen potírej marmeládou, slepuj a může se mlsat 🤗

PS: Proč raději Ghí než klasické máslo? To se dozvíš v tomto mém článku - Na čem smažit 🙂


Mohlo by se ti také líbit

Řepovo hruškový perník

Kokosky bez přidaného cukru

Sem hoď svůj koment

Tvá e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}