Chceš oslnit krásně barevným dortem, který potěší nejen oči, ale hlavně tvůj mlsný jazyk? Zkus tenhle, je plný jahod a voňavého kokosu, doladěný k dokonalosti vanilkou a navíc je plný zdravých dobrot!
Tvoje chuťově buňky zažijí opravdovou jízdu, které nebudeš litovat 🙂 A dortík jistě sklidí úspěch! Je třeba ještě něco dodávat? Ne? Tak pojď na to! 😉
INGREDIENCE
Na korpus:
- 100 ml rozpuštěného kokosového oleje*
- 100 g lískových ořechů*
- 20 g kokosové mouky*
- 80 g kokosových sušenek Natural BIO bez lepku
Na krém:
- 60 g rostlinného vanilkového proteinu
- 1 plechovka kokosového mléka (jen tuhá část)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 čl extraktu z vanilky
- 800g farmářského tvarohu
- erythritol dle chuti*
- 8 čl agaru
- 200 ml vody
- 250 g jahod
Na zdobení:
- 1 tabulka hořké čokolády*
- další čerstvé jahody a máta
POSTUP
Jahody nakrájej na menší kousky a nechej stranou. Ořechy rozdrť a spolu s kokosovou moukou vmíchej do rozpuštěného oleje. Potom směs namačkej do kulaté otevírací formy na dort (průměr cca 22 cm) se dnem vyloženým pečícím papírem a dej chladit do lednice.
Na krém smíchej tvaroh s kokosovým mlékem, proteinem, erythritolem, vanilkou, citrónovou šťávou a vše důkladně umixuj. Pověř agar cca 4 minuty a poté ho rychle vlij do umixované směsi a znovu mixujeme, aby se promísil ve směsi dřív, než ztuhne. Mixuj ještě tak minutu, případně setři ze stěn a zopakuj. Zde je třeba jednat rychle.
Pak do směsi přimíchej připravené jahody, promíchej, nalij na ztuhlý základ a dej nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.
Na závěr můžeš ale nemusíš rozpustit hořkou čokoládu, polij s ní dort a vrať do lednice ztuhnout ideálně přes noc. Servíruj dozdobené zbytkem jahod a mátou.
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Diskuze je uzavřena.