16 prosince

Kokosky bez přidaného cukru

0  komentářů

Dělat na Vánoce kokosky jsem v plánu původně vůbec neměla, ale zbyla mi z datlových kuliček spousta kokosu, u kterého jsem nechtěla, aby přišel jen tak na zmar 🙂

Přemýšlela jsem, jak bych ho mohla efektivně zužitkovat a kokosky byly v danou chvíli to jediné cukroví, které mě napadlo. Jenže klasické kokosky jsou dost často z kokosu (jak jinak :D) a spousty cukru. To se mi úplně nelíbilo, ale tak to bych nebyla já, abych si recept trochu nevytunila! 😎

Jsi ready? Jdem na to!

Kokosky bez cukru

INGREDIENCE (cca 1 plech)

  • 250 g strouhaného kokosu
  • 100 g čekankového sirupu
  • 4 domácí bílky
  • špetka soli
  • kokosový olej (nemusí být)
  • kvalitní hořká čokoláda (nemusí být)

POSTUP

Nejprve si rozehřej troubu na 170 stupňů.

Poté si v míse smíchej kokos s čekankovým sirupem. V jiné nádobě si zase vyšlehej bílky na sníh spolu se špetkou soli.

Pak už jen sníh pomalu vmíchej k připravené kokosové směsi.

Pokud ti ze směsi nepůjdou kokosky tvarovat, tak přidej trochu kokosového oleje a důkladně celou směs opět promíchej (dodá směsi větší pojivost).

Pak už jen tvoř kokosky a při přendání na pekáč vystlaný pečícím papírem je vždy lehce přimáčkni a dvěma prsty utvoř na kokosce "špičku".

Dej do trouby a peč cca 15 minut. Poté nech důkladně vychladnout, aby se ti kokosky nerozpadaly a pokud chceš, můžeš je polít roztopenou hořkou čokoládou! 🙂

Kokosky bez cukru
Kokosky bez cukru

Doufám, že si na kokoskách pochutnáš stejně tak, jako my doma 🙂


Mohlo by se ti také líbit

Řepovo hruškový perník

Kokosky bez přidaného cukru

Sem hoď svůj koment

Tvá e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}