Na dezert je vždy ten správný čas - a co teprve na tohle zdravé, čokoládové pokušení v podobě voňavoučkých muffinů s oříšky a banánem? Ručím ti za to, že se budeš olizovat až za ušima a rozhodně neurazíš ani na návštěvě. Navíc jsou bez lepku i bez rafinovaného cukru! Pojď je vyzkoušet! 🙂

INGREDIENCE
Na těsto:
- 100 g ovesné bezlepkové mouky
- 110 g ovesných bezlepkových vloček*
- 1 vejce
- 1 ks střední banán
- 250 g řeckého jogurtu
- 3 pl kvalitního kakaa*
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 pl čekankového sirupu
- 80 ml ghí*
- 150 ml mandlového nebo jiného mléka
- 2 hrsti nasekaných ořechů (libovolných)*
Na polevu:
- cca 30 ml mandlového nebo jiného mléka
- cca 20 g kvalitního kakaového prášku*
- čekankový sirup dle chuti
POSTUP
Troubu předehřej na 175°C. Všechny ingredience kromě ořechů smíchej dohromady a důkladně umixuj tyčovým mixérem. Potom do těsta přimíchej nasekané ořechy a rozděl ho do muffinových formiček. Já použila 6 větších silikonových.
Muffiny vlož do předehřáté trouby a peč cca 50 minut. Doba pečení záleží na velikosti formiček, a tak hotovost zkoušej raději špejlí. Než se upečou, můžeš si připravit polevu.
Tu si nachystáš smícháním kakaa, mléka a čekankového sirupu. Nejprve dej do malého hrnečku kakao, sirup a postupně a pomalu přimíchávej i kakao. Průběžně promíchávej lžičkou a mléko přilévej, dokud nedosáhneš požadované konzistence.
Hotové muffiny vyklop z formiček, při servírování přidej ještě nakrájený banán a přelij kakaovou polevou. No nevypadá to nádherně? 😉
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
