Taky miluješ perník s marmoškou? Ale když mlsat, tak aspoň zdravě! A ještě přitom zpracovat přebytky ze zahrádky? Ano, jde to! Pojď si upéct se mnou tenhle zdravější, cuketový perník s marmeládou!

INGREDIENCE
(na cca 4 porce)
- 250 g nahrubo nastrouhané cukety
- 100 g ovesných vloček*
- 100 g pohankové mouky*
- 2 vejce
- 200 ml mandlového mléka
- 150 g tvarohu
- 20 g čoko kvalitního rostlinného proteinu (ne sójového)
- 10 g raw kakaa*
- 2 čl kypřícího prášku bez fosfátů
- 2 čl skořice
- 2 pl čekankového sirupu
- 2 čl perníkového koření
- hořká čokoláda (navrch)*
POSTUP
Nastrouhanou cuketu zbav přebytečné šťávy (tu si můžeš přidat například do ranního smoothie). Všechny ingredience pak důkladně smíchej dohromady a těsto vlij do dortové formy vystlané pečícím papírem.
Formu vlož do předehřáté trouby na 180 stupňů a nech péct cca 60 minut. Jestli je hotovo poznáš podle testu špejlí.
Perník nech pořádně vychladnout. Jakmile je perník připravený, rozkroj ho napůl a spodní polovinu pomaž marmeládou (ideálně bez přidaného cukru), poté přiklop horní polovinou.
Nakonec dej roztopit hořkou čokoládu, kterou pomaž vrchní část perníku. Nech čokoládu ztuhnout, nakrájej a můžeš dlabat!
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.

