Lahodně vanilkové buchtové těstíčko v kombinaci s malinami, ovoněné čerstvou mátou. To prostě musíš vyzkoušet! K odpolední kávě ti tento dezertík zažene chutě na sladké, doplníš pořádnou dávku bílkovin a zároveň se nemusíš bát o udržení své štíhlé linie, protože je zcela BEZ CUKRU!
INGREDIENCE
Na těsto:
- 3 domácí vajíčka
- 170 ml kefíru
- 30 g pohankové mouky
- 120 g ovesné bezlepkové mouky
- 100 ml teplého mandlového mléka
- 3 pl rozehřátého kokosové oleje*
- 1 čl Voňavé pečení s vanilkou (koření Antonín)
- 2 čl skořice
- 2 čl kvalitního kakaa*
- kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
- sladidlo dle chuti (stévie*, erythritol*, čekankový sirup,…)
Na krém:
- 3 vaničky polotučného tvarohu
- 50 g vanilkového rostlinného proteinu
- 2 čl skořice
- mandlové mléko na zředění
Na ozdobu:
- maliny
- čerstvá máta
POSTUP
Žloutky rozmíchej s tekutým kokosovým olejem. Bílky vyšlehej na tuhý sníh, ten se přidá až nakonec. Ke žloutkům vmíchej sladidlo dle chuti a vanilkové koření. Poté přidej k základu kefír, skořici, kakao, obě mouky a prášek do pečiva. Směs důkladně promíchej a nakonec přilij teplé mléko. Nakonec už jen pomalu vmíchej sníh.
Výsledkem by mělo být lité, nadýchané těsto, které naliješ do většího pekáčku (rozměry cca 35 x 40 cm) tak, aby těsto pokrylo dno (cca 1,5 cm na výšku). Cílem je nízký nadýchaný řez, který jen přeložíš na sebe a nemusíš tak řezy krájet napůl.
Dej do trouby a nech péct při 180°C cca 20 min, poté vyndej, rozkroj na 2 části a nech vystydnout. Mezitím si připrav tvarohovou náplň: tvaroh, protein, skořici a mléko důkladně smíchej. Hotovým krémem namaž 1 polovinu, druhou polovinu přiklop a vzniklé řezy dozdob čerstvými malinami a mátou.
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Přeju ti dobrou chuť a budu ráda, pokud mi napíšeš, jak ti tyhle řezy chutnaly! 🙂
Diskuze je uzavřena.